Zonnepanelen alsnog vrijgesteld van OZB?

Opnieuw is er de mogelijkheid dat zonnepanelen worden vrijgesteld van OZB (Onroerende zaakbelasting). Nadat de toezegging van voormalig staatssecretaris van Financiƫn: Menno Snel niet is nagekomen, gaat nu minister Ollongren zich alsnog inspannen voor een vrijstelling op zonnepanelen. Een vrijstelling van zonnepanelen is zeer welkom, omdat er een duurzaamheidsinvestering wordt gedaan en desondanks toch nog OZB moet worden betaald. Reeds verscheidene keren is bij de rechter dan ook geprobeerd, tevergeefs, de zonnepanelen buiten waardebepaling te houden. Een vrijstelling op zonnepanelen is dan ook nodig.

Of zonnepanelen daadwerkelijk worden vrijgesteld is vervolgens de vraag, omdat een eerder initiatief is gestrand. Overigens is een praktisch probleem dat zonnepanelen lastig te waarderen zijn. De heffingsambtenaar geeft zonnepanelen een vaste waarde, terwijl oude zonnepanelen minder stroom opleveren dan nieuwe zonnepanelen en ook de ligging van de zonnepanelen op het dak van belang is voor het uiteindelijk rendement van de zonnepanelen. Ook in dat opzicht is het raadzaam te pleiten voor een vrijstelling op zonnepanelen.

Heeft u een woning met zonnepanelen of kunt u geen zonnepanelen door de slechte ligging van het dak op het dak realiseren? De WOZ-waarde van uw woning kan dan te hoog zijn. Neem vrijblijvend contact op met onze WOZ Juristen, zodat deze u nader kunnen adviseren.

Contact

 

Wist u dat wozwaardeinfo.nl al duizenden bezwaarschriften succesvol heeft afgerond.

Maak ook bezwaar als uw WOZ te hoog is