Onroerendezaakbelasting

De onroerendezaakbelasting is één van de belastingen waarvan de hoogte afhangt van de door de gemeente vastgestelde hoogte van de WOZ-waarde. Het mogelijk verlagen van de onroerendezaakbelasting kan door succesvol bezwaar te maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde. U kunt niet direct bezwaar maken tegen de hoogte van de onroerendezaakbelasting.

Voorbeeld berekening van de onroerendezaakbelasting

Het bedrag aan onroerendezaakbelasting, of kortweg OZB, dat u op uw aanslag aantreft is afhankelijk van een bepaald percentage van uw WOZ-waarde. Elke gemeente mag zijn eigen percentage hanteren. Een percentage van 0,08% en een WOZ-waarde van 200.000 euro, resulteert in een bedrag op uw aanslag van 160 euro aan ozb belasting.

OZB bij nieuwbouw en verkoop

Indien u een woning bouwt waarvan de bouw is gestart in het voorgaande jaar van de aanslag is het mogelijk dat uw gemeente een ozb aanslag oplegt. Of u al dan niet het huis bewoont maakt niet uit.Als u uw huis verkoopt, is voor de ozb-heffing het moment waarop de eigendomsakte wordt ingeschreven in het Kadaster doorslaggevend in plaats van het passeren van de koopakte bij de notaris. Bij inschrijving op of na 1 januari 2011 bij het Kadaster blijft de oude eigenaar voor dat jaar nog belastingplichtig. Het is echter gebruikelijk dat de ozb wordt verrekend. De notaris doet dat als hij de afrekening van het huis opstelt. Hierbij houdt hij het moment aan waarop de akte bij hem passeert. Is dat 1 februari, dan betaalt de koper normaliter 11/12 van de ozb aan de verkoper.

Meer informatie over de OZB-aanslag vindt u in het gelijknamige artikel

Komt u er niet uit: schakel een WOZ Jurist in

Een WOZ Jurist kan u namelijk stap voor stap begeleiden bij het opstellen van een bezwaarschrift dat echt hout snijdt en alle argumenten bevat die er toe doen waardoor een bezwaarschrift wordt opgesteld dat een grote kans van slagen heeft. De praktijk leert namelijk dat wanneer consumenten zelf bezwaar maken het slagingspercentage 40 hooguit 50% bedraagt terwijl als de WOZ Jurist het bezwaarschrift opstelt het slagingspercentage meer dan 80% bedraagt. Bovendien kan een WOZ Jurist ook nog eens andere referentiepanden, dan die in het taxatieverslag van de gemeente staan vermeld, gratis voor u opzoeken zodat vaak duidelijk wordt dat de gemeente de hoogste verkoopcijfers in uw buurt en omgeving heeft gebruikt om de WOZ waarde van uw woning vast te stellen. U heeft dan ook niet zelf koopsommenoverzichten bij het Kadaster op te vragen waar u weer voor moet betalen. Meld u zich dan ook gerust aan bij een WOZ Jurist die u gratis verder kan bijstaan.

Contact

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer, en e-mailadres in, en een van onze juristen zal contact met u opnemen voor een persoonlijk, kosteloos telefonisch consult. Tijdens het telefonische consult zal blijken of het zin heeft om bezwaar te maken of niet. Indien blijkt dat dit zo is, ook dan zullen er geen kosten door de jurist bij u in rekening worden gebracht voor de verder te ondernemen stappen.

Wilt u kosteloos maatwerk advies voor uw WOZ bezwaar? Vul dan het onderstaande formulier in. Een van onze juristen zal TELEFONISCH contact met u opnemen.

  Naam (verplicht)

  Telefoonnummer

  E-mail (verplicht)

  Uw bericht

  De reden waarom de WOZ Jurist u gratis kan bijstaan vindt u op onze webpagina:

  Waarom is onze dienstverlening gratis?

   

  Wist u dat wozwaardeinfo.nl al duizenden bezwaarschriften succesvol heeft afgerond.

  Maak ook bezwaar als uw WOZ te hoog is