WOZ-waarde nog meer in beeld door afschaffen Wet Hillen

Door het afschaffen van de Wet Hillen komt de WOZ-waarde nog meer in beeld bij diegene die de hypotheek van de woning heeft afgelost.

Het al dan niet geheel aflossen van de hypotheek van uw woning betekende namelijk tot voor kort dat u minder belasting hoefde te betalen in verhouding tot diegene de nog wel een hypotheek heeft. Dat belastingvoordeel was mogelijk door de Wet Hillen. Een wet uit 2005. De Wet Hillen wordt echter vanaf 2019 tot en met 2048 geleidelijk afgebouwd.

Het aflossen van de hypotheek heeft dan ook steeds minder belastingvoordeel. Om die reden wordt het vanaf 2019 steeds belangrijker om te kijken of de WOZ-waarde van uw woning wel klopt. Veel ouderen hebben, ondanks het jarenlang aflossen, steeds minder belastingvoordeel.

Daarbij is vooral wrang dat men destijds er wel op rekende dat het aflossen van de hypotheek ook met zich meebracht dat er minder belasting hoefde te worden betaald. Om toch nog optimaal belastingvoordeel te genieten is het belangrijk dat de WOZ-waarde van uw woning juist is vastgesteld.

Is uw woning bijvoorbeeld slecht onderhouden? Zijn de badkamer en de keuken gedateerd of heeft uw woning een slechte ligging of zijn er andere bijzondere gebreken? Dan is het de moeite waard de WOZ-waarde eens goed onder de loep te nemen.

Heeft u vragen over de WOZ-waarde en twijfelt u of alles klopt dan kunt u gerust contact opnemen met onze WOZ Juristen.

Contact

 

Wist u dat wozwaardeinfo.nl al duizenden bezwaarschriften succesvol heeft afgerond.

Maak ook bezwaar als uw WOZ te hoog is