De WOZ taxateur

De gemeente doet de waardebepaling van een WOZ object op basis van marktgegevens. Deze worden onder andere verzameld door taxateurs in dienst van de gemeente, erkende taxatiebureau of professionele zelfstandigen. Taxateurs zijn in het algemeen beter in staat om buitengewone zaken zoals, de liggen, aanwezigheid van een dakkapel of onderhoud op waarde in te schatten.

Niet alle woningen zullen worden bezocht door een taxateur. Randvoorwaarden voor een bezoek zijn representativiteit, het zijn van een onderdeel van een steekproef of woningen die rond de waardepeildatum betrokken geweest zijn bij een verkoop.

Taxateur bezoek na WOZ-waarde bepaling

Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend is de kans aanwezig dat de taxateur ook na de initiële WOZ bepaling een bezoek aflegt. Elke taxateur beschikt over een WOZ-diploma  waardoor er kennis is opgedaan over taxatiemethoden, taxatie objecten en marktkennis.

Daarnaast dient een taxateur kennis te hebben van

 • Heffingswetten en de afbakening van WOZ-objecten;
 • Het gebruik van referentiestelsels en het uitvoeren van kwaliteitsbewaking in een massaal waarderingsproject;
 • Procedures voor bezwaar en beroep en de onderbouwing van taxaties.

WOZ Juristen kan ook kosteloos een taxateur inschakelen

WOZ Juristen beschikt over een netwerk van taxateurs bij u in de buurt die u kosteloos kunnen bijstaan. Zo kan tegengewicht worden gegeven aan een taxateur die is ingeschakeld door de gemeente. Indien u zich door een WOZ Jurist kosteloos laat bijstaand heeft u dan ook daarnaast ook nog eens de beschikking over een gratis taxatierapport. U hoeft dan ook niet zelf een koopsommenoverzicht bij het Kadaster op te vragen wat u weer geld kost. Laat u dan ook bijstaan door onze WOZ Juristen.

Komt u er niet uit: schakel een WOZ Jurist in

Een WOZ Jurist kan u namelijk stap voor stap begeleiden bij het opstellen van een bezwaarschrift dat echt hout snijdt en alle argumenten bevat die er toe doen waardoor een bezwaarschrift wordt opgesteld dat een grote kans van slagen heeft. De praktijk leert namelijk dat wanneer consumenten zelf bezwaar maken het slagingspercentage 40 hooguit 50% bedraagt terwijl als de WOZ Jurist het bezwaarschrift opstelt het slagingspercentage meer dan 80% bedraagt. Bovendien kan een WOZ Jurist ook nog eens andere referentiepanden, dan die in het taxatieverslag van de gemeente staan vermeld, gratis voor u opzoeken zodat vaak duidelijk wordt dat de gemeente de hoogste verkoopcijfers in uw buurt en omgeving heeft gebruikt om de WOZ waarde van uw woning vast te stellen. U heeft dan ook niet zelf koopsommenoverzichten bij het Kadaster op te vragen waar u weer voor moet betalen. Meld u zich dan ook gerust aan bij een WOZ Jurist die u gratis verder kan bijstaan.

Contact

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer, en e-mailadres in, en een van onze juristen zal contact met u opnemen voor een persoonlijk, kosteloos telefonisch consult. Tijdens het telefonische consult zal blijken of het zin heeft om bezwaar te maken of niet. Indien blijkt dat dit zo is, ook dan zullen er geen kosten door de jurist bij u in rekening worden gebracht voor de verder te ondernemen stappen.

Wilt u kosteloos maatwerk advies voor uw WOZ bezwaar? Vul dan het onderstaande formulier in. Een van onze juristen zal TELEFONISCH contact met u opnemen.

  Naam (verplicht)

  Telefoonnummer

  E-mail (verplicht)

  Uw bericht

  De reden waarom de WOZ Jurist u gratis kan bijstaan vindt u op onze webpagina:

  Waarom is onze dienstverlening gratis?

   

  Wist u dat wozwaardeinfo.nl al duizenden bezwaarschriften succesvol heeft afgerond.

  Maak ook bezwaar als uw WOZ te hoog is