Waarom zou u een WOZ bezwaar indienen?

Vanaf het begin van elk jaar wordt er opnieuw de hoogte van de WOZ-waarde bepaald door uw gemeente. Dit is een belangrijk gegeven aangezien de WOZ-waarde dient voor het heffen van verschillende belastingvormen. Op deze website vindt u informatie rondom de WOZ-waarde en heeft u de mogelijkheid om een bezwaar WOZ op te stellen via één van onze deskundige juristen.

Uit onderzoek blijkt:

 • WOZ-waarde is van toepassing op 7 miljoen huizen
 • 5% van de WOZ-waarden wordt onjuist bepaald (bron: deHypotheekadviseur)
 • 40% van de WOZ-bezwaren (ook door de consument zelf) wordt gegrond verklaard (bron: Waarderingskamer)

WOZ-waarde te hoog

Indien u van mening bent dat de gemeente bij de bepaling van de WOZ-waarde deze te hoog heeft ingeschat dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen individuen geheel kosteloos bij het opstellen van hun bezwaar WOZ met behulp van onze juristen. De na 1 januari aangekomen WOZ beschikking wordt gebruikt bij het bepalen van verschillende belasting soorten: de inkomstenbelasting (via het eigenwoningforfait), waterschapsbelasting en ook de erfbelasting. Bovendien speelt de WOZ-waarde sinds kort een belangrijke rol bij de AWBZ en WMO. Tenslotte krijgen ook huurders per 1 juli 2015 weer met de WOZ waarde van hun woning te maken.

Lagere WOZ-waarde = minder belasting betalen

Des te hoger de WOZ-waarde, des te meer belasting betaalt u. Daarom kan het gunstig zijn om een bezwaarschrift WOZ op te stellen. Volgens een onderzoek van de Waarderingskamer wordt 40% van de WOZ bezwaren gegrond verklaard. Overigens moet daarbij worden opgemerkt dat ook consumenten die zonder jurist een bezwaar hebben ingediend deel uitmaken van het onderzoek. Bezwaar maken via een WOZ Jurist betekent echter een slagingskans van meer dan 80%. Dat houdt in dat u een goede kans maakt om euro’s te bewaren. U moet uw bezwaren binnen zes weken na het ontvangen van de beschikking schriftelijk bekend maken. Een succesvol bezwaar kan betekenen dat u minder belasting betaald op de volgende gebieden:

Kadaster en Koopsommenoverzicht

U heeft de mogelijkheid om via Kadaster.nl een koopsommenoverzicht van uw postcode op te vragen. De producten op Kadaster.nl zijn, in tegenstelling tot onze dienstverlening, tegen een vergoeding beschikbaar.

WOZ Juristen kan gratis koopsommen opvragen

Een gemeente maakt gebruik van geautomatiseerde modellen om tot een inschatting te komen van de waarde van uw woning. De kans is daarbij altijd aanwezig dat de geautomatiseerde inschatting niet rekening houdt met elementen die naar boven komen drijven tijdens een WOZ bezwaarfase.

U kan daarbij zelf koopsommen opvragen via het Kadaster. Echter moet u daarvoor betalen. Wanneer u een WOZ Jurist inschakelt, wordt door deze jurist koopsommen van het Kadaster betaald.

Schakel dan ook een WOZ Jurist in die naast kosteloos koopsommen op kan vragen ook een taxateur kan inschakelen die gratis voor u een taxatierapport kan opstellen. In dat taxatierapport wordt rekening gehouden met: het onderhoud, de kwaliteit, luxe, uitstraling en doelmatigheid van de woning. Ook de ligging van uw woning speelt natuurlijk een belangrijke rol in de berekening van de WOZ waarde. Neem dan ook vrijblijvend contact op met een WOZ Jurist en laat u kosteloos bijstaan.

Komt u er niet uit: schakel een WOZ Jurist in

Een WOZ Jurist kan u namelijk stap voor stap begeleiden bij het opstellen van een bezwaarschrift dat echt hout snijdt en alle argumenten bevat die er toe doen waardoor een bezwaarschrift wordt opgesteld dat een grote kans van slagen heeft. De praktijk leert namelijk dat wanneer consumenten zelf bezwaar maken het slagingspercentage 40 hooguit 50% bedraagt terwijl als de WOZ Jurist het bezwaarschrift opstelt het slagingspercentage meer dan 80% bedraagt. Bovendien kan een WOZ Jurist ook nog eens andere referentiepanden, dan die in het taxatieverslag van de gemeente staan vermeld, gratis voor u opzoeken zodat vaak duidelijk wordt dat de gemeente de hoogste verkoopcijfers in uw buurt en omgeving heeft gebruikt om de WOZ waarde van uw woning vast te stellen. U heeft dan ook niet zelf koopsommenoverzichten bij het Kadaster op te vragen waar u weer voor moet betalen. Meld u zich dan ook gerust aan bij een WOZ Jurist die u gratis verder kan bijstaan:

Contact

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer, en e-mailadres in, en een van onze juristen zal contact met u opnemen voor een persoonlijk, kosteloos telefonisch consult. Tijdens het telefonische consult zal blijken of het zin heeft om bezwaar te maken of niet. Indien blijkt dat dit zo is, ook dan zullen er geen kosten door de jurist bij u in rekening worden gebracht voor de verder te ondernemen stappen.

Wilt u kosteloos maatwerk advies voor uw WOZ bezwaar? Vul dan het onderstaande formulier in. Een van onze juristen zal TELEFONISCH contact met u opnemen.

  Naam (verplicht)

  Telefoonnummer

  E-mail (verplicht)

  Uw bericht

  De reden waarom de WOZ Jurist u gratis kan bijstaan vindt u op onze webpagina:

  Waarom is onze dienstverlening gratis?

  Accepteer cookies statistieken, marketing om deze video te bekijken.

  Wist u dat wozwaardeinfo.nl al duizenden bezwaarschriften succesvol heeft afgerond.

  Maak ook bezwaar als uw WOZ te hoog is