Waardepeildatum voor de vaststelling van de WOZ-waarde

Elk jaar vind er opnieuw een vaststelling van de hoogte van de WOZ-waarde plaats. Een WOZ-waarde is dus maar voor één enkel belastingjaar geldig. Een gemeente is verplicht de vastgestelde WOZ-waarde te onderbouwen. Ze gebruiken hiervoor een aantal referentiepanden. De gebruikte referentiepanden kunt u vinden in het taxatieverslag, dat is meegeleverd bij uw WOZ-beschikking. Indien u niet beschikt over het taxatieverslag kunt u dit bij de gemeente opvragen.

Bij de taxatie van elke woning moet uitgegaan worden van een waardepeildatum. Deze waardepeildatum is gekozen omdat elke gemeente over voldoende marktgegevens moet beschikken om een correcte vaststelling van de WOZ-waarde te kunnen doen. De waardepeildatum voor een belastingjaar ligt op 1 januari van het voorgaande jaar. Spreken we bijvoorbeeld over het belastingjaar 2014 betekent het dat de waardepeildatum op 1 januari 2013 ligt.

Komt u er niet uit: schakel een WOZ Jurist in

Een WOZ Jurist kan u namelijk stap voor stap begeleiden bij het opstellen van een bezwaarschrift dat echt hout snijdt en alle argumenten bevat die er toe doen waardoor een bezwaarschrift wordt opgesteld dat een grote kans van slagen heeft. De praktijk leert namelijk dat wanneer consumenten zelf bezwaar maken het slagingspercentage 40 hooguit 50% bedraagt terwijl als de WOZ Jurist het bezwaarschrift opstelt het slagingspercentage meer dan 80% bedraagt. Bovendien kan een WOZ Jurist ook nog eens andere referentiepanden, dan die in het taxatieverslag van de gemeente staan vermeld, gratis voor u opzoeken zodat vaak duidelijk wordt dat de gemeente de hoogste verkoopcijfers in uw buurt en omgeving heeft gebruikt om de WOZ waarde van uw woning vast te stellen. U heeft dan ook niet zelf koopsommenoverzichten bij het Kadaster op te vragen waar u weer voor moet betalen. Meld u zich dan ook gerust aan bij een WOZ Jurist die u gratis verder kan bijstaan:

Contact

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer, en e-mailadres in, en een van onze juristen zal contact met u opnemen voor een persoonlijk, kosteloos telefonisch consult. Tijdens het telefonische consult zal blijken of het zin heeft om bezwaar te maken of niet. Indien blijkt dat dit zo is, ook dan zullen er geen kosten door de jurist bij u in rekening worden gebracht voor de verder te ondernemen stappen.

Wilt u kosteloos maatwerk advies voor uw WOZ bezwaar? Vul dan het onderstaande formulier in. Een van onze juristen zal TELEFONISCH contact met u opnemen.

  Naam (verplicht)

  Telefoonnummer

  E-mail (verplicht)

  Uw bericht

  De reden waarom de WOZ Jurist u gratis kan bijstaan vindt u op onze webpagina:

  Waarom is onze dienstverlening gratis?

  Wist u dat wozwaardeinfo.nl al duizenden bezwaarschriften succesvol heeft afgerond.

  Maak ook bezwaar als uw WOZ te hoog is