WOZ-waarde controleren

Indien u vindt dat de WOZ-waarde te hoog is ingeschat is het niet meer dan verstandig om te weten hoe hoog de WOZ-waarde volgens u zou moeten zijn, los van de argumenten waarom. Er zijn een aantal manieren om er achter te komen wat volgens u de feitelijke woz waarde is.

Berekenen WOZ-waarde

 • Als u uw woning rond de peildatum hebt gekocht en u tot het begin van het tijdvak (1 januari 2016) niets hebt veranderd aan de woning, dan moet de woz-waarde gelijk zijn aan de aankoopprijs. Tenzij er sprake is van erfpacht of de woning in verhuurde staat is gekocht.
 • U kunt bijvoorbeeld op de websites www.woz-waardeloket.nl, www.wozview.nl en www.watisdewozwaarde.nl de WOZ-waarde van uw woning controleren met de WOZ-waarden van andere woningen. Let daarbij wel op dat die andere woningen identiek dan wel nagenoeg identiek zijn. Per 1 oktober 2016 zijn immers de WOZ-waarden van woningen openbaar.
 • Indien er rondom de peildatum vergelijkbare woningen zijn verkocht kunt u de koopsominformatie opvragen bij het Kadaster. U kunt op basis van een ingegeven postcode huisnummer combinatie een overzicht vragen van de beschikbare koopsominformatie van het gehele postcode gebied.
 • Het taxeren van de woning rondom de peildatum door een makelaar/taxateur. Alhoewel het in het algemeen zwaar meetelt biedt het alsnog geen garantie indien uit het rapport blijkt dat de WOZ-waarde lager ligt dan degene die door de gemeente is bepaald. Het taxatierapport moet dan ook referentiepanden vermelden en moet met het doel zijn opgesteld dat de WOZ waarde te hoog is.

Komt u er niet uit: schakel een WOZ Jurist in

Een WOZ Jurist kan u namelijk stap voor stap begeleiden bij het opstellen van een bezwaarschrift dat echt hout snijdt en alle argumenten bevat die er toe doen waardoor een bezwaarschrift wordt opgesteld dat een grote kans van slagen heeft. De praktijk leert namelijk dat wanneer consumenten zelf bezwaar maken het slagingspercentage 40 hooguit 50% bedraagt terwijl als de WOZ Jurist het bezwaarschrift opstelt het slagingspercentage meer dan 80% bedraagt. Bovendien kan een WOZ Jurist ook nog eens andere referentiepanden, dan die in het taxatieverslag van de gemeente staan vermeld, gratis voor u opzoeken zodat vaak duidelijk wordt dat de gemeente de hoogste verkoopcijfers in uw buurt en omgeving heeft gebruikt om de WOZ waarde van uw woning vast te stellen. U heeft dan ook niet zelf koopsommenoverzichten bij het Kadaster op te vragen waar u weer voor moet betalen. Meld u zich dan ook gerust aan bij een WOZ Jurist die u gratis verder kan bijstaan:

Contact

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer, en e-mailadres in, en een van onze juristen zal contact met u opnemen voor een persoonlijk, kosteloos telefonisch consult. Tijdens het telefonische consult zal blijken of het zin heeft om bezwaar te maken of niet. Indien blijkt dat dit zo is, ook dan zullen er geen kosten door de jurist bij u in rekening worden gebracht voor de verder te ondernemen stappen.

Wilt u kosteloos maatwerk advies voor uw WOZ bezwaar? Vul dan het onderstaande formulier in. Een van onze juristen zal TELEFONISCH contact met u opnemen.

  Naam (verplicht)

  Telefoonnummer

  E-mail (verplicht)

  Uw bericht

  De reden waarom de WOZ Jurist u gratis kan bijstaan vindt u op onze webpagina:

  Waarom is onze dienstverlening gratis?

   

  Accepteer cookies statistieken, marketing om deze video te bekijken.

  Wist u dat wozwaardeinfo.nl al duizenden bezwaarschriften succesvol heeft afgerond.

  Maak ook bezwaar als uw WOZ te hoog is