De woningmarkt heeft nog steeds te maken met stijgende verkoopcijfers. Die stijging reflecteert in stijgende WOZ-waarden. De peildata voor de bepaling van de hoogte van de WOZ-waarde liggen een jaar daarvoor en zijn de stijgingen minder spectaculair dan wellicht doet vermoeden.
WOZ Jurist mr. A. Bakker geeft aan waarom consumenten er voor moeten waken om de waardeontwikkeling van de WOZ-waarden op te nemen in een bezwaarargument. Volgens zijn ervaring vormt dit argument in een significant aantal van de bezwaren. Echter, leidt dat niet tot een succesvolle verlaging van de WOZ-waarde:
Het argument van waardeontwikkeling van de WOZ-waarde tussen verschillende belastingjaren heeft geen kans van slagen. De WOZ waarde wordt namelijk elk jaar opnieuw vastgesteld. De WOZ waarde van het vorige jaar doet er dan niet meer toe. Wet- en regelgeving staat dat niet toe.
Een uitzondering is als bijvoorbeeld de woonoppervlakte niet klopt en dan ook voor het volgende belastingjaar moet worden gecorrigeerd.
Elke woning krijgt dan ook elk jaar opnieuw een WOZ waardering. Stijgingspercentage van bijvoorbeeld 30%, hoe vervelend ook, die indruisen tegen de huidige economische ontwikkelingen kunnen geen argument zijn op grond waarvan de WOZ Waarde te hoog zou zijn. Een stijging in deze tijd kan echter wel aanleiding zijn nog eens goed naar de waardevaststelling van de WOZ waarde te kijken en een taxatieverslag bij de gemeente op te vragen. Als u na bestudering van het taxatieverslag nog meer twijfels over de WOZ waarde heeft, omdat bijvoorbeeld uw woning sterk verschilt met de referentiepanden raad ik u sterk aan contact op te nemen met een WOZ Jurist.
mr. A. Bakker – WOZ Juristen
Vul hieronder uw naam, telefoonnummer, en e-mailadres in, en een van onze juristen zal contact met u opnemen voor een persoonlijk, kosteloos telefonisch consult. Tijdens het telefonische consult zal blijken of het zin heeft om bezwaar te maken of niet.