Periodieke waardeontwikkeling WOZ-waarden

Nog steeds heeft de woningmarkt te kampen met dalende huizenprijzen. De daling in de waarde van woningen ziet zich gereflecteerd in dalende WOZ-waarden. Doordat echter de peildata voor de bepaling van de hoogte van de WOZ-waarde een jaar in het verleden ligt zijn de dalingen minder spectaculair dan wellicht doet vermoeden.

Waardeontwikkeling WOZ-waarden per gemeente

De Waarderingskamer houdt van alle gemeenten een overzicht van actuele gemiddelde WOZ-waarden bij. U kunt de daling (of stijging) van uw eigen WOZ-waarde vergelijken met het gemiddelde daling van uw volledige gemeente. Is daar een significant verschil in te zien kan het een reden zijn om verder onderzoek te doen wat de reden van het verschil is. Sommige gemeente zullen deze cijfers tonen op het taxatieverslag.

Let op: voor de periode 2013 – 2014 zijn helaas nog niet alle waardeontwikkelingen per gemeente bekend.

De waardeontwikkeling van de WOZ-waarde is geen sterk argument

WOZ Jurist mr. A. Bakker geeft aan waarom consumenten er voor moeten waken om de waardeontwikkeling van de WOZ-waarden op te nemen in een bezwaarargument. Volgens zijn ervaring vormt dit argument in een significant aantal van de bezwaren een onderdeel terwijl ze nog nooit tot een succesvolle verlaging van de WOZ-waarde heeft geleid:

Het wijzen op de waardeontwikkeling van de WOZ-waarde tussen verschillende belastingjaren is niet een goed argument. De WOZ waarde wordt namelijk elk jaar opnieuw vastgesteld. De WOZ waarde van het vorige jaar doet er dan niet meer toe. Wet- en regelgeving staat dat niet toe. Elke woning krijgt dan ook elk jaar opnieuw een WOZ waardering. Stijgingspercentage van bijvoorbeeld 7%, hoe vervelend ook, die indruisen tegen de huidige economische ontwikkelingen kunnen geen argument zijn op grond waarvan de WOZ Waarde te hoog zou zijn. Een stijging in deze tijd kan echter wel aanleiding zijn nog eens goed naar de waardevaststelling van de WOZ waarde te kijken en een taxatieverslag bij de gemeente op te vragen. Als u na bestudering van het taxatieverslag nog meer twijfels heeft over de WOZ waarde omdat bijvoorbeeld uw woning sterk verschilt met de referentiepanden raad ik u sterk aan contact op te nemen met een WOZ Jurist.

mr. A. Bakker – WOZ Juristen

Accepteer cookies statistieken, marketing om deze video te bekijken.

Contact

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer, en e-mailadres in, en een van onze juristen zal contact met u opnemen voor een persoonlijk, kosteloos telefonisch consult. Tijdens het telefonische consult zal blijken of het zin heeft om bezwaar te maken of niet. Indien blijkt dat dit zo is, ook dan zullen er geen kosten door de jurist bij u in rekening worden gebracht voor de verder te ondernemen stappen.

Wilt u kosteloos maatwerk advies voor uw WOZ bezwaar? Vul dan het onderstaande formulier in. Een van onze juristen zal TELEFONISCH contact met u opnemen.

  Naam (verplicht)

  Telefoonnummer

  E-mail (verplicht)

  Uw bericht

  Wist u dat wozwaardeinfo.nl al duizenden bezwaarschriften succesvol heeft afgerond.

  Maak ook bezwaar als uw WOZ te hoog is