Correcties bezwaarschrift eerder jaar zijn niet voldoende verwerkt

Omdat in de loop van het jaar de herwaardering in volle gang is, neemt naarmate het afhandelen van bezwaren langer duurt, het risico toe dat de conclusies uit de bezwaarprocedures niet meer tijdig in de nieuwe taxatiewaarden kunnen worden verwerkt. U kunt opnieuw bezwaar maken, indien de effecten van een eerdere bezwaarbehandeling niet, of niet correct, in de gemeentelijke administratie zijn verwerkt.

Achterlopende gemeentelijke administratie leidt tot te hoge WOZ-waarde

WOZ Jurist mr. A. Bakker legt uit hoe onverwerkte correcties kunnen leiden tot een onvolledige gemeentelijke basisadministratie. Het gevolg: een incorrectie WOZ-beschikking met een te hoge WOZ-waarde.

De afbakening van het WOZ object is relevant bij de vaststelling van de WOZ -waarde van uw woning.Regelmatig wordt een schuur of berging in de taxatie meegenomen terwijl deze al lang niet meer bestaat. Met name de gemeente Amsterdam heeft de laatste tijd haar zaken niet op orde en is dan ook door de Waarderingskamer daarover op de vingers getikt. Het is zelfs voorgekomen dat de heffingsambtenaar van de gemeente Amsterdam er pas op de rechtszitting achter kwam dat de administratie niet op orde was en moest zich toen excuseren bij de rechtbank. Normaliter wordt bij elke nieuwe bezwaarronde de gegevens van woningen gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd. Als gevolg van de lange bezwaartermijn gebeurt het wel eens dat een fout die in het ene belastingjaar is geconstateerd ook nog eens in het daaropvolgende belastingjaar terugkomt en zorgt dan ook voor veel frustratie bij de consument. Heeft u hierover vragen? Neemt u dan kosteloos contact op met onze WOZ Juristen.

mr. A. Bakker – WOZ Juristen

 

Contact

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer, en e-mailadres in, en een van onze juristen zal contact met u opnemen voor een persoonlijk, kosteloos telefonisch consult. Tijdens het telefonische consult zal blijken of het zin heeft om bezwaar te maken of niet. Indien blijkt dat dit zo is, ook dan zullen er geen kosten door de jurist bij u in rekening worden gebracht voor de verder te ondernemen stappen.

Wilt u kosteloos maatwerk advies voor uw WOZ bezwaar? Vul dan het onderstaande formulier in. Een van onze juristen zal TELEFONISCH contact met u opnemen.

  Naam (verplicht)

  Telefoonnummer

  E-mail (verplicht)

  Uw bericht

  Wist u dat wozwaardeinfo.nl al duizenden bezwaarschriften succesvol heeft afgerond.

  Maak ook bezwaar als uw WOZ te hoog is