Herzieningsbeschikking

Het kan zijn dat er overduidelijk sprake is van een te lage WOZ-waarde, bijvoorbeeld als de WOZ-waarde minder dan de helft van de verkoopwaarde van de woning bedraagt. Het gevolg kan zijn dat de heffingsambtenaar van de gemeente of belastingsamenwerkingsverband door middel van een herzieningsbeschikking de fout herstelt.

Toestandspeildatum

Wijzigingen t.a.v. het WOZ-object kunnen worden gecorrigeerd tot een jaar na de waardepeildatum. In dat geval wordt op grond van de toestandspeildatum de waarde op de waardepeildatum berekend, namelijk:

 • Wijziging van de objectafbakening (bijvoorbeeld een grote bouw­kavel wordt gesplitst in de kavels met daarop afzonderlijke woningen, maar ook het bijkopen van een groenstrook);
 • Fysieke wijziging van het object door bouw, verbouw, et cetera (bijvoorbeeld de bouw van een woning, maar ook het door brand verloren gaan van een garage);
 • Bijzondere omstandigheden (bijvoorbeeld uitbreiding van de woning, creëren van extra voorzieningen zoals centrale verwarming of isolatie, of het creëren van afzonderlijke bewoonbare onderdelen van delen van het WOZ-object zoals de zolder of garage)

Uitzondering Amsterdam opvragen WOZ-beschikking

Voor Amsterdam geldt een uitzondering en kan op grond van twee arresten van de Hoge Raad een beschikking voor belastingjaar 2015 worden opgevraagd:

Meer informatie is te vinden op:

Recht op nieuwe beschikking Amsterdam belastingjaar 2015 mede-eigenaar.

Recht op nieuwe beschikking Amsterdam belastingjaar 2015 nieuwe eigenaar.

Waardeverlagende bezwaar argumenten

Sommige van bovenstaande onderdelen hebben een waardeverlagende effect op de WOZ-waarde (afbranden garage, verkleinde objectafbakening door splitsing in meerdere WOZ-objecten, ontdekking bodemverontreiniging). Deze kenmerken vallen onder de argumentatie categorieën: objectafbakening en objectkenmerken.

Komt u er niet uit: schakel een WOZ Jurist in

Een WOZ Jurist kan u namelijk stap voor stap begeleiden bij het opstellen van een bezwaarschrift dat echt hout snijdt en alle argumenten bevat die er toe doen waardoor een bezwaarschrift wordt opgesteld dat een grote kans van slagen heeft. De praktijk leert namelijk dat wanneer consumenten zelf bezwaar maken het slagingspercentage 40 hooguit 50% bedraagt terwijl als de WOZ Jurist het bezwaarschrift opstelt het slagingspercentage meer dan 80% bedraagt. Bovendien kan een WOZ Jurist ook nog eens andere referentiepanden, dan die in het taxatieverslag van de gemeente staan vermeld, gratis voor u opzoeken zodat vaak duidelijk wordt dat de gemeente de hoogste verkoopcijfers in uw buurt en omgeving heeft gebruikt om de WOZ waarde van uw woning vast te stellen. U heeft dan ook niet zelf koopsommenoverzichten bij het Kadaster op te vragen waar u weer voor moet betalen.

Meld u zich dan ook gerust aan bij een WOZ Jurist die u gratis verder kan bijstaan:

Contact

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer, en e-mailadres in, en een van onze juristen zal contact met u opnemen voor een persoonlijk, kosteloos telefonisch consult. Tijdens het telefonische consult zal blijken of het zin heeft om een beschikking op te vragen en/of bezwaar te maken of niet.

Wilt u maatwerk advies voor uw WOZ bezwaar? Vul dan het onderstaande formulier in. Een van onze juristen zal TELEFONISCH contact met u opnemen.

  Naam (verplicht)

  Telefoonnummer

  E-mail (verplicht)

  Uw bericht

  De reden waarom de WOZ Jurist u gratis kan bijstaan vindt u op onze webpagina:

  Waarom is onze dienstverlening gratis?

  Wist u dat wozwaardeinfo.nl al duizenden bezwaarschriften succesvol heeft afgerond.

  Maak ook bezwaar als uw WOZ te hoog is