Is het Energielabel van uw woning uit de lucht gegrepen?

In 2015 ontvangen vermoedelijk 5 miljoen huiseigenaren een voorlopig energielabel op de deurmat.  De meest energiezuinige woningen krijgen een A+++. Minst zuinige woningen krijgen een G. Een energielabel is vervolgens 10 jaar geldig.

Het voorlopig energielabel kan echter niet juist zijn. Zo zijn er berichten dat jaren dertig woningen die voorzien waren van dubbel glas en goede isolatie een energielabel G kregen. Let dan ook goed op of uw energielabel juist is.

Het energielabel geeft overigens een schatting hoeveel gigajoule energie uw woning per vierkante meter verbruikt voor de verwarming, warm water en de verlichting van uw woning. Energie uit zonnecollectoren wordt daar bijvoorbeeld weer van afgetrokken. Op die manier krijgt uw woning een energielabel. Hieronder staan de logo’s afgebeeld.

 

A++ Minder dan 0,5
A+ Minder dan 0,7
A Minder dan 1,05
B Minder dan 1,3
C Minder dan 1,6
D Minder dan 2,0
E Minder dan 2,4
F Minder dan 2,9
G Meer dan 2,9

 

Zoals gebleken uit het voorbeeld van de jaren dertig woning kan het voorlopig energielabel onjuistheden bevatten. De kans dat het energielabel niet juist is, is dan ook het grootst bij oudere woningen.

Een voorlopige energielabel kan daarom omgezet worden in een definitief energielabel. Overigens moet u de gegevens daarvan zelf aandragen en komt er niemand van de overheid naar uw woning kijken. De documenten worden slechts vanachter een bureau door een deskundige beoordeeld. U betaalt daarvoor enkele tientallen euro’s tot maximaal honderd euro.

Een energielabel is vooral belangrijk als u de woning gaat verkopen. Heeft u geen definitief energielabel dan betaalt u een boete van 405,- euro.

 

 

 

Contact

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer, en e-mailadres in, en een van onze juristen zal contact met u opnemen voor een persoonlijk, kosteloos telefonisch consult. Tijdens het telefonische consult zal blijken of het zin heeft om bezwaar te maken of niet. Indien blijkt dat dit zo is, ook dan zullen er geen kosten door de jurist bij u in rekening worden gebracht voor de verder te ondernemen stappen.

Wilt u kosteloos maatwerk advies voor uw WOZ bezwaar? Vul dan het onderstaande formulier in. Een van onze juristen zal TELEFONISCH contact met u opnemen.

  Naam (verplicht)

  Telefoonnummer

  E-mail (verplicht)

  Uw bericht

  Wist u dat wozwaardeinfo.nl al duizenden bezwaarschriften succesvol heeft afgerond.

  Maak ook bezwaar als uw WOZ te hoog is