Erfbelasting de meest gehate belasting van Nederland

Het kan u overkomen. Een dierbare valt weg. Een periode van rouw en afscheid begint. Echter, komen er naast rouw en verwerking ook nog allerlei andere zaken op u af.

Uw dierbare laat u bijvoorbeeld zijn/haar woning na. U ontdekt vervolgens dat u veel erfbelasting moet betalen. Teveel. U denkt: hoe kan dat? Waarop is de erfbelasting gebaseerd? Waarom wordt moet ik juist nu dit op een verdrietig moment afhandelen? Op zo’n moment denkt u: ‘Ik heb hulp nodig van een deskundige’. Iemand die mij bij de hand neemt en zorg draagt dat ik niet teveel erfbelasting hoef te betalen.

Inderdaad is dat een juiste gedachte. Immers, bent u niet op de hoogte van wet- en regelgeving en is het lastig om zaken uit te zoeken waar u veel tijd aan kwijt bent. Zorg en afscheid ligt dan ook dicht bij elkaar. Op het snijvlak van die twee is het goed de juiste keuzes te maken, zodat beide tot hun recht kunnen komen.

Een deskundige zal u dan ook bij de hand nemen; alle stukken bij de gemeente opvragen en vervolgens termijnen bewaken en er alles aan doen om het tot een goed einde te brengen. Kortom alle rompslomp wordt voor u gedaan. Door de juiste juridische hulp wordt de WOZ-waarde verlaagd en betaalt u de juiste som aan erfbelasting.

Gemeenten waarderen namelijk op modelmatige wijze de WOZ-waarde en werken met aannames, zoals dat woningen in alle opzichten gemiddeld zijn. Bij veel woningen kunnen er echter nogal wat haken en ogen zijn zoals een slechte ligging of gebreken zoals scheurvorming, een slecht dak of zelfs verzakkingen.

Door een deskundige WOZ Jurist kunt u toch van extra financieel voordeel genieten en bij erfbelasting kan dat duizenden euro’s voordeel betekenen.

Ondanks een verdrietige periode in uw leven door het verliezen van een dierbare hoeft u dan ook niet nog meer leed te overkomen en kunt u zich concentreren op zaken die er echt toe doen dan eindeloze en lange procedures, waarbij u niet zeker weet of u wel de juiste beslissing neemt.

Wij nemen u zorg dan ook in dat opzicht over, zodat u in alle rust afscheid kunt nemen van een dierbare zodat die herinnering u bij bijblijft en niet allerlei financiële perikelen. Maak dan ook gerust vrijblijvend een afspraak met een WOZ Jurist, zodat die u kan bijstaan.

Contact

 

Wist u dat wozwaardeinfo.nl al duizenden bezwaarschriften succesvol heeft afgerond.

Maak ook bezwaar als uw WOZ te hoog is