Wat is een energielabel? Een energielabel toont aan hoe energiezuinig uw woning is. Het energielabel is van belang wanneer uw een woning gaat kopen of huren. In die gevallen moet u een definitief energielabel laten zien. Doet u dat niet dan kan u een boete krijgen van € 170 voor een particulier en € 340 voor een rechtspersoon.
Er zijn verschillende energielabels van A tot en met G. Bij energielabel G heeft u geen enkele energiezuinige maatregel getroffen. Bij energielabel F heeft u bijvoorbeeld vloerisolatie en een HR ketel. Bij energielabel E is er o.a. sprake van de voorgaande twee en van dakisolatie. Bij energielabel D is o.a. sprake van spouwmuurisolatie, energielabel C is o.a. sprake van HR-glas in de woon- en slaapkamer, bij energielabel B is o.a. sprake van een hybride warmtepomp en bij energielabel A is o.a. sprake van 12 zonnepanelen.
Door een hoger energielabel wordt uw woning behaaglijker en meer comfortabel. De energierekening van uw woning is minder hoog. De CO2-uitstoot neemt af en niet het minste voordeel: de WOZ-waarde van uw woning stijgt.
Een hoger energielabel brengt een hogere WOZ-waarde met zich mee. Het treffen van energie-zuinige maatregelen gaat in de toekomst steeds meer een rol spelen in de hoogte van de WOZ-waarde van uw woning.
Neem voor nader advies dan ook contact op met de WOZ Jurist.
Een WOZ Jurist kan u namelijk stap voor stap begeleiden bij het opstellen van een bezwaarschrift dat echt hout snijdt en alle argumenten bevat die er toe doen waardoor een bezwaarschrift wordt opgesteld dat een grote kans van slagen heeft. De praktijk leert namelijk dat wanneer consumenten zelf bezwaar maken het slagingspercentage 40 hooguit 50% bedraagt terwijl als de WOZ Jurist het bezwaarschrift opstelt het slagingspercentage meer dan 80% bedraagt. Bovendien kan een WOZ Jurist ook nog eens andere referentiepanden, dan die in het taxatieverslag van de gemeente staan vermeld, gratis voor u opzoeken zodat vaak duidelijk wordt dat de gemeente de hoogste verkoopcijfers in uw buurt en omgeving heeft gebruikt om de WOZ waarde van uw woning vast te stellen. U heeft dan ook niet zelf koopsommenoverzichten bij het Kadaster op te vragen waar u weer voor moet betalen. Meld u zich dan ook gerust aan bij een WOZ Jurist die u gratis verder kan bijstaan.
Vul hieronder uw naam, telefoonnummer, en e-mailadres in, en een van onze juristen zal contact met u opnemen voor een persoonlijk, kosteloos telefonisch consult. Tijdens het telefonische consult zal blijken of het zin heeft om bezwaar te maken of niet. Indien blijkt dat dit zo is, ook dan zullen er geen kosten door de jurist bij u in rekening worden gebracht voor de verder te ondernemen stappen.
De reden waarom de WOZ Jurist u gratis kan bijstaan vindt u op onze webpagina: