Beperkte openbaarheid WOZ-waarde gegevens

De WOZ-waarden van niet-woningen zijn alleen op te vragen voor de persoon die belastingplichtig is voor het desbetreffende pand. De WOZ-waarde maakt onderdeel uit van het taxatieverslag. U kunt een taxatieverslag opvragen bij uw gemeente met behulp van uw aanslagnummer en aanslagbedrag door in te loggen met uw DigiD. De gegevens in het taxatieverslag worden niet telefonisch verstrekt.

Waardevergelijking via referentiepanden

Alhoewel het niet mogelijk is om de WOZ-waarden van andere niet-woningen dan diegene waar u de eigenaar van bent, op te vragen, is het wel mogelijk om WOZ-waarden van niet-woningen op te vragen. Neem contact op met een WOZ Jurist en laat u kosteloos bijstaan.

Het is dan ook mogelijk om referentiepanden op te vragen bij de gemeente. De gemeente zal hierbij beoordelen of u voor de belastingheffing belang heeft bij het verkrijgen van de gevraagde WOZ-waarden. Indien dat het geval is krijgt u van maximaal 3 referentiepanden uit de directe omgeving de WOZ gegevens. Echter gebruikt de gemeente vaak de hoogste verkoopcijfers om de WOZ waarde van uw niet-woning te onderbouwen. Neem contact op met een WOZ Jurist om te controleren of dat in uw geval dat ook zo is.

Waardevergelijking via koopsominformatie of laten opvragen door WOZ Jurist

Daarnaast is het mogelijk om een overzicht van verkochte niet-woningen van een postcode binnen een bepaalde tijdsperiode. Met behulp van deze informatie, indien aanwezig, krijgt u inzicht in voor welk prijs niet-woningen van de hand zijn gegaan. Zeker voor postcodegebieden met vergelijkbare niet-woningen is de kans groot dat op deze wijze vergelijkbare koopsominformatie kan worden verkregen.

Voor het opvragen van referentiepanden en koopsominformatie kunt u, tegen betaling, terecht bij het Kadaster. Echter kan de WOZ Jurist gratis voor uw referentiepanden opvragen en u ook nog eens kosteloos bijstaan. Neem dan contact op met de WOZ Jurist.

Contact

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer, en e-mailadres in, en een van onze juristen zal contact met u opnemen voor een persoonlijk, kosteloos telefonisch consult. Tijdens het telefonische consult zal blijken of het zin heeft om bezwaar te maken of niet. Indien blijkt dat dit zo is, ook dan zullen er geen kosten door de jurist bij u in rekening worden gebracht voor de verder te ondernemen stappen.

Wilt u kosteloos maatwerk advies voor uw WOZ bezwaar? Vul dan het onderstaande formulier in. Een van onze juristen zal TELEFONISCH contact met u opnemen.

  Naam (verplicht)

  Telefoonnummer

  E-mail (verplicht)

  Uw bericht

  Heeft u verder vragen waarom de WOZ Jurist u kosteloos kan bijstaan. Kijk dan ook eens op:

  Waarom is onze dienstverlening gratis?

  Wist u dat wozwaardeinfo.nl al duizenden bezwaarschriften succesvol heeft afgerond.

  Maak ook bezwaar als uw WOZ te hoog is