Banken en verzekeraars en de WOZ-waarde

Banken en verzekeraars maken steeds meer gebruik van de WOZ-waarde. Sinds enkele jaren is de WOZ-waarde openbaar voor woningen. Voor niet-woningen geldt echter dat deze nog steeds niet openbaar zijn.

 • advertentie
  Hypotheek Advies Nederland

  Banken en verzekeraars kijken in de praktijk naar de WOZ-waarde voor het verstrekken van een hypotheek van uw woning. Ook kan de hypotheekrente worden verlaagd bij een lagere WOZ-waarde van uw woning. Hypotheek- en geldverstrekkers kunnen de hoogte van de hypotheekrente dan ook baseren op de verhouding tussen de hypotheek en de woningwaarde. De WOZ-waarde kan gebruikt worden als grondslag van die woningwaarde.

  De verhouding tussen hypotheek wordt ook wel eens Loan to Valuw of LTV genoemd. Die verhouding wordt uitgedrukt in een percentage. Op grond van dat percentage kunnen hyptheek- en geldverstrekkers een rentekorting of -opslag bepalen.

  Des te hoger de WOZ-waarde is, des lager is dan ook de hypotheekrente, omdat het hypotheekdeel dan in percentage daalt.

  In sommige gevallen loont het dan ook een medebelanghebbende beschikking of herzieningsbeschikking op te vragen.

  Neem contact op met de WOZ Jurist op wanneer u een vraag over uw te lage WOZ-waarde van uw woning en bezwaar wenst te maken. Ook vraagt de WOZ Jurist eerst de medebelanghebbende beschikking of ook wel herzieningsbeschikking voor u op.

  Contact

  Vul hieronder uw naam, telefoonnummer, en e-mailadres in, en een van onze juristen zal contact met u opnemen voor een persoonlijk, kosteloos telefonisch consult. Tijdens het telefonische consult zal blijken of het zin heeft om een beschikking op te vragen of bezwaar te maken of niet.

  Wilt u maatwerk advies voor uw WOZ bezwaar? Vul dan het onderstaande formulier in. Een van onze juristen zal TELEFONISCH contact met u opnemen.

   Naam (verplicht)

   Telefoonnummer

   E-mail (verplicht)

   Uw bericht

   Heeft u verder vragen waarom de WOZ Jurist u kosteloos kan bijstaan. Kijk dan ook eens op:

   Waarom is onze dienstverlening gratis?

   Wist u dat wozwaardeinfo.nl al duizenden bezwaarschriften succesvol heeft afgerond.

   Maak ook bezwaar als uw WOZ te hoog is