De afdoeningstermijn van een bezwaarschrift

De gemeente krijgt ieder jaar een significant aantal WOZ bezwaren te verwerken. Omdat de meeste WOZ beschikkingen tegelijkertijd worden verzonden, worden veel bezwaarschriften in de eerste weken van het kalenderjaar ingediend. Daardoor zijn de gemeenten niet in staat alle bezwaarschriften binnen afzienbare tijd af te doen en zijn de afdoeningstermijnen langer dan bij andere overheidsbesluiten.

 • advertentie
  Profiteer van de fiscale voordelen van een Financial Lease auto

  binnenkomende-bezwaarschriften

  Afdoeningstermijnen en uitspraken op WOZ bezwaar

  De afdoeningstermijn van uw bezwaarschrift hangt af van de datum wanneer het WOZ bezwaar is ingediend:

  • Is het WOZ bezwaar ingediend op 1 januari t/m 19 november dan moet uiterlijk op 31 december van hetzelfde jaar een uitspraak aan u verzonden zijn.
  • Is het WOZ bezwaar ingediend van 20 november t/m 31 december dan moet binnen een periode van 6 weken een uitspraak verzonden zijn.

  Het college van burgemeester en wethouders is bevoegd om de afdoeningstermijn van een bezwaarschrift éénmaal met een periode van zes weken te verlengen. Als dit gebeurd krijgt u daarvan schriftelijk bericht.

  Verstreken afdoeningstermijn WOZ bezwaar

  U mag altijd in contact treden met de gemeente om te vragen wat de status is van uw WOZ dossier indien u het idee heeft dat er niet adequaat wordt gereageerd. Een gemiddeld bezwaarschrift dient te worden afgedaan in iets meer dan 3 maanden.

  Indien de afdoeningstermijn is verstreken kunt u eerst contact opnemen met de gemeente om te informeren naar de stand van zaken met betrekking tot uw bezwaarschrift. Bent u voorts niet tevreden over de behandeling van uw WOZ bezwaar kunt u een beroepschrift indienen bij de rechtbank.

  Nederland is ingedeeld in vier gerechtshoven. In de vier gerechtshoven zijn elf rechtbanken gevestigd waarbij belastingplichtigen, afhankelijk van het rechtsgebied (arrondissement) waarin de gemeente is gezeteld, beroep kunnen instellen. Om er achter te komen bij welke rechtbank u een beroepschrift in moet dienen verwijzen wij naar de officiële website van de Nederlandse Rechtbanken.

  Dwangsom wegens niet-tijdig beslissen

  Nadat u een beroepschrift heeft ingediend wegens het niet tijdig beslissen door de gemeente zal de rechtbank de gemeente verzoeken binnen een bepaalde periode uitspraak te doen op uw bezwaarschrift. U ontvangt dan de uitspraak op uw bezwaarschrift via de griffie van de Rechtbank; u kunt een dwangsom ontvangen van de gemeente op grond van de Wet Dwangsom wegens niet-tijdig beslissen.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een WOZ Jurist.

  Contact

  Vul hieronder uw naam, telefoonnummer, en e-mailadres in, en een van onze juristen zal contact met u opnemen voor een persoonlijk, kosteloos telefonisch consult. Tijdens het telefonische consult zal blijken of het zin heeft om bezwaar te maken of niet. Indien blijkt dat dit zo is, ook dan zullen er geen kosten door de jurist bij u in rekening worden gebracht voor de verder te ondernemen stappen.

  Wilt u kosteloos maatwerk advies voor uw WOZ bezwaar? Vul dan het onderstaande formulier in. Een van onze juristen zal TELEFONISCH contact met u opnemen.

   Naam (verplicht)

   Telefoonnummer

   E-mail (verplicht)

   Uw bericht

   Heeft u verder vragen waarom de WOZ Jurist u kosteloos kan bijstaan. Kijk dan ook eens op:

   Waarom is onze dienstverlening gratis?

   Wist u dat wozwaardeinfo.nl al duizenden bezwaarschriften succesvol heeft afgerond.

   Maak ook bezwaar als uw WOZ te hoog is